Sandraktheis.com

Historien om Car Design

Historien om Car Design
Bildesign är styling av exteriör och interiör i en bil som förenar utseendet av fordonet med dess mekaniska komponenter. Vägledd av regeln att form följer funktion, fordonsdesigners säkerställa att de mekaniska och elektroniska komponenter utför korrekt och effektivt i en estetiskt tilltalande förpackning.

Häst och eran


Efter starten av bilen 1886, biltillverkare förlitat sig på hästdragna karosseri att utforma kropparna. Den automaker tillverkat chassit, drivlinan och kåpan och sedan vände bilen över till karosseri. Praktiskt taget alla massproducerade bil deisgns genom slutet av första världskriget var baserade på häst och vagn.

Planerad inkurans


Kanske den mest dramatiska förändringen i bildesign inträffade 1924 när General Motors chef Alfred P. Sloan utarbetat den "planerade inkurans" politik. Han utarbetade en strategi som krävs GM designers att genomföra årliga modell restylings med stora design översyn vart fjärde år för att uppmuntra bilägare att köpa nya modeller.

Aerodynamik


Chrysler ingenjör Carl Breer mixtrar med aerodynamik i början av 1930-talet. Han försökte tillämpa flygplansdesign till bilen med hjälp vindtunnlar för att mäta drag. Han utvecklade 1934-1937 Chrysler Airflow som anställd flygplansteknik. Han använde unibody konstruktion för att stärka bilens kaross. Men biltillverkare drog Rambygge byggnaden eftersom enda enhet unibodies gjorde det ekonomiskt opraktiskt att se över styling under planerade inkurans strategin.

Art Deco Era


Luftflödet utseende var starkt influerad av Art Deco arkitektur och industridesign rörelse 1920- och 1930-talet. Art Deco och senare Stream Moderne eran förvandlas bilen från en låda på fyra hjul till strömlinjeformade bilar som är anställda funktionell design och motstånd onödig utsmyckning. Svepande huvar med flödande krom bestyckningen framifrån och bakåt, "fastback" styling och nedre profilerna användes.

Efterkrigs- Eera


Luftflödet misslyckades med att fånga på med allmänheten, men det sätter scenen för Stream Moderne styling att frodas 1936-1941 med en no-nonsense form följer funktionsfilosofi. Men efter andra världskriget amerikaner, som hade lidit fyra års ransonering, ville större mer flashiga bilar. General Motors skyldiga med krom-lastat jättar som undvikit den enkla men effektiva styling av Stream Moderne. Planerad inkurans var rigoröst.

Earl och Exner


GM: s Harley Earl och Virgil Exner var de mest inflytelserika designers av eran. De bedriver en tio år lång kamp för att bäst varandra med mer avancerade tailfins. Earl såg tailfin som ett marknadsföringsknep för att locka köpare. Exner trodde fenor förbättrade vägen hanteringen av bilen. Exner var inte långt borta. Fenan småningom utvecklades till den bakre spoilern för att styra den bakre änden vid höga hastigheter.