Sandraktheis.com

Vad orsakar snabb Ground Elektrod Slitage på tändstift?

Tändstift är ganska enkla anordningar, en styrd elektrisk korta i samma mening som en förgasare är en uppmätt bränsleläcka. Tändstift verka i några av de mest Faustian förhållandena på jorden, ständigt utsätts för tusentals grader Fahrenheit, frätande kemikalier och en malström av mekaniskt tryck. Mark rem erosion är inte den vanligaste plug misslyckande, men det är vanligt nog för att motivera en viss diagnos.

Detonation och förtändning


Okontrollerad bränsle detonation kommer först på listan, främst eftersom det kommer att förstöra allt i din motor, som börjar med pluggarna. Detonation - aka knock eller ping - är resultatet av onormal förbränning i cylindern, ofta självt en produkt av bränsle detonerande på eget någonstans i cylindern. Om du har tur, kommer detonation äter pluggarna innan det förstör något betydligt dyrare. Detonation och förtändning är två subtilt olika saker, och uppvisar olika symtom på kontakten. Detonation som resultatet av en mager luft / bränsleförhållandet, tändförställning eller låg-oktanbränsle kommer typiskt knäcka den keramiska isolatorn. Förtändning orsakar markremmen att smälta och förkorta.

Korrosion


Frätande kemikalier i bränsle och olja kan inte göra mycket i rumstemperatur, men de ska äta en plugg elektrod som om den nedsänkt i saltvatten. Syre är den primära boven här, för ett par anledningar. Extra syre i cylindern kommer, på egen hand, oxidera kontakten fortare bara för att det är verksamt i en syrerik miljö. För det andra ökar en mager bränsleblandning oddsen för detonation, och det gör alltid kontakten kör varmare.

Överhettning


Tändstift har ett "värmetal," bestämmes huvudsakligen av storleken av isolatom på spetsen. En "kallare" range plugg är en som leder mer värme bort från spetsen, vilket minskar stressen på kontakten och sannolikheten för värmeinducerad skada. Moderna bilar använder i allmänhet en "hetare" plugg, vilket kommer, inom vissa gränser, öka förbränningseffektivitet, bränsleekonomi och utsläppsprestanda. Motorer som använder överladdare, turbos, lustgas och extremt magra luft-bränsleförhållanden kräver en kallare värme range plugg. På de flesta överhettning fall kommer bottenbandet inte förkorta så mycket som det kommer att bli mycket tunna och sköra.

Bly errosion


Den kopparlegering som används i moderna pluggar inte klara sig så bra med bly; i själva verket kan tillsatser som innehåller bly snabbt erodera en jordband till nub i en mycket kort tidsperiod. Ledningen suger huvudsak i koppar s kristallin matris, vilket kan göra att falla sönder det sätt som regnvatten orsakar sinkholes att bilda. Compounding detta är det faktum att leda tillsatser gynnas främst av åkare och prestanda entusiaster, som sannolikt redan körs högre cylindertryck genom valfritt antal prestations mods. Leta efter en galla-gul insättning på normalt vit keramik isolator - ett säkert tecken på bly nedsmutsning.