Sandraktheis.com

Hur Wire en Ljudförstärkare

Den ljudförstärkare är hjärtat i ditt hem ljudsystem. Oavsett om din ljudförstärkare är en fristående enhet, eller så är det en del av en integrerad mottagare, utför förstärkaren den viktiga uppgiften att ta lågspänning signal från en CD-spelare, skivspelare, eller annan enhet, och öka kraften i signalen så att den kan driva högtalarna i ditt ljudsystem. Ledningar, eller ansluta, är grundläggande för dess rätta funktion förstärkaren in i systemet.

Instruktioner


•  Anslut din förstärkare till en strömkälla. Hem ljudförstärkare använder 110-volts växelström. Ta ut nätsladden på din förstärkare och koppla in den i en praktisk vägguttaget.

•  Anslut ljudförstärkare till högtalarna. Stereoförstärkare har utgångar för att driva ett par högtalare. Terminalerna kommer att vara på baksidan av förstärkaren, märkt som "talare", "R" och "L" (höger och vänster). Varje par av terminaler, R och L kommer att ha två inlägg, färgade rött och svart, och märkt "=" och "-" (positiv och negativ).

•  Anslut ett par högtalarkablar från R-utgång till högtalaren på höger sida av lyssningsläge, och ett annat par från L-utgång till högtalaren på vänster sida av din lyssnarposition. Se till att + polen på förstärkaren ansluts till + terminalen på högtalaren, och - till -.

•  Anslut dina ljudkomponenter till förstärkaren. Ljudkomponenter, som cd-spelare, ansluter till förstärkaren med RCA-kablar. Det viktiga att komma ihåg är att "out" terminaler av komponenten måste ansluta till de "i" terminalerna på förstärkaren. De flesta förstärkare kommer att ha input RCA-uttag märkta som att fungera, dvs "CD" och "aux".

•  Anslut varje komponent till ingången som matchar det bäst med en RCA-kabel. Som med högtalare, se till att matcha den positiva utgången på komponenten till den positiva ingången på förstärkaren.