Sandraktheis.com

Hur man installerar en Detroit EZ Locker

Hur man installerar en Detroit EZ Locker
Detroit EZ Locker är ett varumärke av automatisk låsning skåp som är utformad för att låsa båda hjulen på axeln med ineffekt. EZ Locker tillåter en annan variation i hjulhastighet samtidigt som de förhandlar en sväng även om momentet är frånvarande. Den är utformad för att passa in i ett befintligt lager differentialbärare och fungerar som ett billigare alternativ till full-carrier skåp.

Innan du försöker installera en Detroit EZ Locker läsa och följa tillverkarens instruktioner för att ta bort differentialenheten från axeln, eftersom proceduren varierar beroende på det specifika fordonet.

Instruktioner


•  Grundligt päls sidoväxeltryckbrickorna och fyra yttre hålen i kopplingarna med medeltunga fett. Sätt i en styrpinne i vardera av de yttre hålen i varje koppling och placera ett distansorgan i varje koppling med det större hålet ut mot kopplingständerna.

•  Installera en sidoväxel med tryckbrickan i ringdrevet sidan av fallet. Sidoväxeltryckbricka bör ha släta sidan inne och vara på navet i varje sido redskap.

•  Montera kopplingen / distansenheten i ringkugghjulet sidan av differentialhuset

och koppla ihop den med sido kuggar. Därefter, tryck på distans på sido redskap. Upprepa på andra sidan.

•  Vrid kopplingen tills en kortplats syns, och vrid sedan den andra kopplingen tills korset stifthål är i linje. Skjut träpinne i hålet i den andra kopplingen.

•  Montera fjädern och locket genom att placera fjädern inuti locket. Sätt sedan fjädern och hattaggregatet, med locket vänt mot tappen, genom slitsen i kopplingen. Använd en skruvmejsel eller plocka verktyg för att komprimera och sittplats fjädern i hålet. Upprepa för att producera den andra fjädern och locket.

•  Kontrollera att vara säker distanserna sitter mot sido redskap och inte fångas på c-clips, vrid sedan kopplingarna att rada upp sina kors småhål med passande hål i differentialhuset.

•  Sätt i pinjongaxeln i differentialhuset mellan kopplings / distanserna och genom axeln axeldistansblocket (om det finns någon). Placera axeln att acceptera sin hållarstiftet och rotera kopplingar och sidoväxlarna att säkerställa en smidig passform.

•  Montera tvärpinnen kvarhållande anordning, om någon, genom att följa tillverkarens instruktioner.

Tips och varningar


  • För att kontrollera differentiell drift köra fordonet på en plan yta med bra grepp i en höger eller vänster cirkel framåt och bakåt för att vara säker på att den yttre hjulet är fritt överskridits. Ett klick eller indexering ljud kan höras. Ljudet av växelåterinkoppling kan också höras efter avslutad tur. Detta är normalt.
  • När du installerar en Detroit EZ Locker är inte alltför svårt för ännu en måttligt erfaren mekaniker rekommenderas det starkt att du inte försöka göra det om du inte har någon tidigare erfarenhet eller kunskap om att arbeta på en differentialbärare.