Sandraktheis.com

Digital Delay baserade effekter för en Ljudförstärkare System

Digital Delay baserade effekter för en Ljudförstärkare System
Digital försening är en elektronisk effekt som används av vokalister och musiker för att skapa ett upprepande eko med en utökad ljud. Digital fördröjning kan åstadkommas genom en mängd olika enheter som sträcker sig från små billiga boxar som används med elektriska instrument till dyra redskap som används i inspelningsstudior. Digital fördröjning kan justeras baserat på attack och sönderfallstider. Digital fördröjning är användbar som en upprepande ljudeffekt som breddar ljud, samt ett verktyg för tempot och reducera eko från flera högtalare.

Källor


Digital fördröjning kan produceras genom moderna syntar. Roland revolutione syntar genom att införa digital fördröjning med D50 1986. synt lagrat 32 olika typer av förseningar och efterklang. The Boss DD-7 för gitarrister har cirkulära rattar för justering fördröjningstid, återkoppling och effektnivå. Många av dessa enheter har kontroller för att skapa en mängd olika effekter inklusive stereo panorering. Digital fördröjning kan också hittas i vissa gitarrförstärkare och fristående effektprocessorer.

Lägen


Grunden för fördröjningen är en upprepad signal, som mäts i millisekunder.
Delay enheter har olika lägen för att byta fördröjningstid. DD-7 innehåller lägen som kan växla fördröjningstider för 50 ms, 200 ms, 800ms och 3200ms. Switchen innehåller också en hållfunktion för kontinuerlig försening. Tap tempo är en funktion som gör att musiker att hålla ner en knapp i två sekunder medan du knackar på beats, som sedan samplade att generera en stadig tempo.

Typer av effekter


Andra digitala fördröjningseffekter inkluderar den klassiska klingande analoga fördröjning och bakåt för bakåtljudeffekter. Vanliga biverkningar inkluderar vibrato, fasa, flänsning och refräng. Hastigheten på vibratot ökar genom att vrida upp djupkontroll. Phasing involverar fördröjningstiden mellan 1 och 10 ms vilket resulterar i en filtrerad överton ljud. Flanging är en virvlande effekt bygger på återkoppling med något längre fördröjning än fasa - upp till 50 ms. Chorus-effekten simulerar ljudet av flera röster med fördröjning inställd mellan 30 och 100 ms med hjälp svag modulation utan återkoppling.

Sound System Integration


Många ljudförstärkare har inbyggd digital fördröjning, men för dem som inte gör det, får effekten att genereras från en extern källa, till exempel en synt, effekter låda eller behandlingsenhet. En digital fördröjningsenhet kan antingen mata en signal skickas direkt via en bländare till en förstärkare, eller digital fördröjning kan användas för specifika kanaler på en bländare. Digitala fördröjningsenheter, både stora och små, har oftast rackmonterad kapacitet.