Sandraktheis.com

Hur att justera en Serpentine Belt på en Toyota Tercel

Hur att justera en Serpentine Belt på en Toyota Tercel
Beroende på det år din Toyota Tercel, kan motorn rinna av en serpentin bälte i samband med en kilrem systemet vanligt i den äldre serien Tercels. De senaste modellerna av Tercels lita enbart på Serpentine belt att driva de olika komponenterna i motorn, allt från vevaxeln till generatorn, servostyrningen, tomgångs och luftkonditionering pumpen. Även om den exakta konfigurationen av Tercel kan variera beroende på vilket år av din bil, avlägsnande, installation och anpassningsprocess förblir densamma.

Instruktioner


•  Öppna huven på din Toyota Tercel och lokalisera Serpentine belt konfigurationstabellen på undersidan av huven eller nära kylarlocket av fordonet. Referens här diagrammet för fullständig information om de exakta remskivor att din modell av Tercel har ormliknande bältet löper längs med vevaxeln för motorn. Titta efter remsträckarremskiva på diagrammet och använda den bilden för att titta ner i motorn för att lokalisera spännaren.

•  Ställ nyckeln till storleken på ledningarna som ansluter batteriet till motorn och ta de kontakter medan du arbetar på Serpentine belt systemet. Ställ dem åt sidan för senare.

•  Hitta lämplig storlek socket att passa över den utskjutande bult på remspännaren. Placera uttaget på änden av brottskydds bar spärr och montera verktyget över änden av bulten på spännaren. Vrid den i den riktning som anges på Serpentine belt diagrammet för att justera spänningen upp eller ner. Ta remmen om den är sprucken eller sliten med hjälp av en platt skruvmejsel för att glida bältet bort av spännaren medan du håller den belånade i "öppet" läge. Släpp det långsamt när du har tagit bältet, och vända processen att installera en ny rem.

•  Byt ut batterikontakterna och starta motorn. Lyssna efter ljud av en lös bälte, som skrikande när bandet är för löst, och justera spännaren igen om det behövs.

Tips och varningar


  • Nyare modeller av Tercels har automatiska spänningsjuste inbyggda i spänningsanordningen, och kommer automatiskt att justera spänningen när en ny rem installeras, även manuell hävstång på spännaren är skyldig att ställa spänningen. Om du har att göra med en äldre modell av Tercel, vrid en liten justeringsbult på sidan av spännaren för att dra åt eller lossa bältet, beroende på vilken åtgärd du behöver ta.
  • Manualer finns på ditt lokala bibliotek.
  • Om konfigurations diagram för din Tercel saknas huven på din bil, kan du kontakta din lokala Toyota återförsäljare för att plocka upp en bruksanvisning, eller ladda ner en direkt från deras hemsida.
  • Ta aldrig bältet från spännaren med fingrarna. Använd alltid ett verktyg, till exempel en platt skruvmejsel.