Sandraktheis.com

Kawasaki Generator Borttagande

Kawasaki Generator Borttagande
Kawasakis motorcyklar, som bilar, kräver en källa för elektrisk energi för att skapa gnistan nödvändig för inre förbränning. Denna avgift kommer dock sinar under belastning som ställs på den utan ständig påfyllning, en uppgift som generatorn är ansvarig för. Bestående av en roterande magnet passerar genom elektriska fält för att skapa ström, kan generatorn ibland misslyckas. Lyckligtvis ersätta det är lättare än det verkar.

Framställning


Montera rätt verktyg för jobbet; du bör räkna med att använda en uppsättning metriska hex och Allen-head uttag, och en uppsättning blocknycklar i varierande storlekar, även om vissa äldre Kawasaki modeller kan användas Phillips skruvar som kommer att kräva en skruvmejsel för att ta bort.

En fångst bassäng eller behållare och en handfull rena handdukar eller trasor kan vara användbara, eftersom en del olja rinner ur motorn under processen. Om du har tillgång till ett cykelställ, eller om din Kawasaki är utrustad med en centralstödet, använda den för att ge ytterligare stabilitet.

Slutligen beväpna dig med en Kawasaki fabriksservicemanual. Detta är det viktigaste verktyget du kan ha för din cykel, eftersom den är fylld med fördjupad underhållstekniker och kommer layout exakt process för att ta bort generatorn från din exakta modell av motorcykel.

Ta bort Generator Cover


Leta generatorn på vänster sida av motorn (på de flesta Kawasaki motorcyklar), gömd bakom motorkåpan. Detta skydd måste tas bort för att få tillgång till generatorn; Däremot är vissa modeller kräver avlägsnande av drivhjulet locket också.

Observera längderna och platser för motorlockbultarna de innan du tar bort dem, eftersom vissa hör hemma i specifika platser. Ha en fångst bassäng eller hink redo att fånga någon olja som kan läcka från locket. Dra locket fritt från motorn och följ ledningarna från botten av locket och koppla bort den från kabelnätet.

På insidan av locket är hälften av generatorn, en tätt lindade ring av järn och tråd kallas "statorn". Svänghjulet, den andra halvan av generatorn, är på slutet av den nu exponerade vevaxeln.

Borttagning av stator och svänghjuls


Borttagning av statorn från motorhuven är oftast en enkel sak, som kräver avlägsnande av en uppsättning av Allen skruvar. När bultarna är ute, försiktigt arbeta ledningar och gummipackning fri från locket och dra hela statoraggregatet gratis.

Svänghjulet, å andra sidan, kan vara svårt. Medan svänghjulet är normalt fäst vid änden av vevaxeln genom en 10 mm x 40 mm hex-huvud bult, använder Kawasaki ibland en vänsterhänt gängmönster för att hålla den på plats mot vevaxelns rotation. Du kan oftast identifiera en vänster gängad bult med ett "LH" markering på toppen av bulten huvud. Om du inte ser denna märkning, se en servicehandboken innan du försöker ta bort bulten. Dessutom måste svänghjulet vara att förhindra rotation samtidigt tar bort bulten hålls ordentligt. Kawasaki erbjuder speciella verktyg för att hålla svänghjulet på plats, liksom den gängade dragverktyg krävs för att avlägsna svänghjulet efter att bulten avlägsnas.