Sandraktheis.com

Hur ändrar jag Belt på en 1993 Chevrolet Blazer S-10?

Tillbehöret bältet på 1993 Chevrolet Blazer är en enda bälte som kallas en serpentin bälte. Ormliknande bältet styr generatorn, luftkonditionering pump, servopumpen och vattenpumpen. Bältet reser runt varje trissa så att alla tillbehör kan verka från bara en rem. Vevaxeln är huvudkomponenten som förvandlar ormliknande bältet runt remskivorna. Om bandet har någon typ av nedskärningar, alltför sprickor eller chaffing någonstans på bältet, byt ut den omedelbart innan den bryter.

Instruktioner


•  Öppna huven på 1993 Chevrolet Blazer och låsa den på plats.

•  Inspektera fläkthöljet för remföringsdiagrammet. Diagrammet för de 1993 Blazer modellerna ligger nära huvfäste ovanpå fläktkåpa. Diagrammet kommer att behövas för att dirigera den nya remmen på remskivorna.

•  Lokalisera den fjäderbelastade remspännaren på toppsidan av motorn. Spännaren på 1993 Blazer är mellan styrservopumpen och generatorn. Spännaren har en liten remskiva som är ansluten till den fjäderbelastade arm. Använd bulten i mitten av remskivan för att rotera sträckaren.

•  Vrid spännaren moturs med breaker bar och en metrisk socket genom att dra breaker bar mot passagerarsidan av motorn. Ta bort remmen från spännaren samtidigt som du håller spännaren över med breaker bar.

•  Släpp spännaren och ta bort breaker bar och uttag från bulthuvudet. Ta remmen från de återstående remskivor. Därefter roterar fläkten, så att en av fläktbladen är placerad vid den övre delen av motorn. Skjut bältet över fläktbladet. Fortsätt att rotera fläktbladen mot toppen av motorn samtidigt som du drar remmen runt bladen. När bältet är helt runt alla fläktbladen, dra ut det ur motorrummet.

•  Dra nya remmen runt fläktbladen. Vrid fläktbladen som behövs för att få bältet runt varje blad. Sedan, linda remmen runt vevaxeln remskiva först.

•  Dra nya remmen runt alla andra tillbehör remskivor enligt anvisningar från remföringsdiagrammet. Lämna remsträckarremskiva till sist. Vrid spännaren moturs och placera den nya remmen under spännaren. Släpp spännaren och det kommer att dra åt bältet som det dras.

•  Inspektera dirigeringen av den nya remmen så att den är ordentligt dragna och att det sitter ordentligt på insidan av varje trissa. Dra runt motorn och titta på bältet som remskivorna vänder för att säkerställa att bandet håller sig säkert inom varje trissa. Stäng av motorn och stäng huven.

Tips och varningar


  • Om routingschemat har bleknat bort eller det kan inte lokaliseras, använd en bit papper och en penna för att rita ut den exakta dirigeringsriktning av den gamla remmen. Använd sedan hemlagad diagrammet att dirigera den nya remmen.
  • Ta bort tändnycklar innan du utför arbete inne i motorn området för att förhindra oavsiktlig vevande.