Sandraktheis.com

Ebook Reader Devices Vs. Böcker

Ebook Reader Devices Vs.  Böcker
Digitala bokförsäljn fångar utskrifts försäljningen snabbt med många förlag och online bok återförsäljare rapporterar stora ökningar i antalet konsumenter som föredrar att läsa sina böcker elektroniskt. Kommentatorer har hävdat att detta kan signalera slutet på den traditionella bokhandeln och den gradvisa utfasningen av papperskopior böcker till förmån för e-böcker, men för många, har trycket fortfarande sin charm.

Fysisk och psykologisk Förhållande


För många människor, det är något speciellt med den relation du utvecklar läser en pappersbok. Även om kopian är densamma, kan en e-bok inte återskapa individualitet eller känner av en pappersbok. Det är möjligt att visa de främre omslag och imprint sidor när en e-bok laster, och även återskapa teckensnitt och lägg behandlingar till skärmen för att efterlikna utseendet på papperet, men av någon, att hunching över en bakgrundsbelyst skärm och knacka flytta texten framåt är en blek imitation av att sitta med levande ljus och känna texturen över bokens sidor mellan fingrarna.

Minne


En fördel med att använda en e-bok läsare är det stora antalet böcker du kan bära runt med dig vid någon tid på en maskin som inte är så mycket större än en inbunden bok. Beroende på storleken på ditt läsarens minne, kan du ladda ner och få tillgång tusentals böcker genom att klicka på en knapp eller känga av en skärm. Bort från att vara mycket bekväm, kan detta kraftigt minska mängden du behöver bära när du reser om du är en ivrig läsare, speciellt när man går på semester.

Batteri


Om du använder en e-bok läsare hemifrån och du har glömt sin laddare, måste du lämna boken du läser tills du kan ladda det igen när batteriets dog. Detta kan vara frustrerande om du är i ett hotellrum sent på kvällen läser en central del av en roman eller använda en akademisk text för att avsluta en del forskning. Fördelen med en pappersbok är att så länge du har ljus, kan du läsa.

Miljö


Miljontals träd avverkas varje år för att ge papper som papperskopior böcker produceras från. Även om vissa av dessa odlas i manged och hållbara träd gårdar, är påverkan på miljön förödande. Kanske den största enskilda fördelen med e-böcker är att de kräver relativt lite resurser för att producera, vilket gör dem betydligt mer miljövänlig än pappersböcker. De också inte lider av nedbrytning så att de inte kommer att behöva bytas ut i händelse av slitage eller skada.